RTC in actie op Open Noordelijke kampioenschappen

Appelscha 2018 2Afgelopen maandag stonden de Open Noordelijke  Kampioenschappen  weer op het programma. Deze werden gehouden in Appelscha. Het RTC was hier in verschillende categorieen aanwezig.

Bij de junioren D stonden Aris Remmerde (12) en Jip Boerema (12) aan de start. Voor beide was het raak, Aris pakte het brons, hij legde de 1400m af in 5,20 en even later kwam bij de meisjes Jip ook als derde over de finish in 5,31.

Daarna was het de beurt aan Robin Honebecke (20) Robin deed mee aan de sprintcross en moest 1 ronde afleggen van 1400m. Vanaf de start liep Robin met een hoog tempo op kop. Eén atleet was in staat hem te volgen maar met sterke demarage in het slot van de race liep Robin onbedreigd naar de overwinning.

Bij de jongens C junioren waren Leroy Oostman (14) en Nando Kramer (13) van de partij, Zij liepen een afstand van 2000m. Leroy ging bij de start door zijn enkel en moest toen de kop laten gaan. Leroy liep wel door en werd uiteindelijk toch knap vierde in 7,02. Nando koos vanaf de start voor zijn eigen tempo en kwam vlak achter Leroy als vijfde over de finish in 7,15. Na een wat mindere periode met wat blessure leed, kon Nando tevreden terugkijken op de race.

Ook Mads Meijer (15) kwam terug van een blessure. Als B junior moest hij een afstand van 4000m afleggen. na de eerste ronde zat Mads nog in een kleine kopgroep en leek het nog een spannende strijd te worden om de titel, maar in de tweede ronde versnelde Mads gigantisch en liet de concurrentie ver achter zich en finishte in 13:29. In de zelfde race liep ook Evelien Kuijper (18). veel concurrentie had Evelien niet, sterker nog Evelien was het enige A junior meisje. Maar dat maakte voor haar niks uit, Evelien liep sterk met de jongens mee en legde haar 4000m af in 14,48.

Als afsluiter van dit ONK stond de 10.000m voor senioren op het programma. Tom Hendrikse (die eerder deze maand nog deelnam aan het Europees kampioenschap cross) domineerde deze race van start tot finish. Tom leek heel makkelijk naar de overwinning te lopen. Hij kwam binnen in 31,21 en was daarmee bijna 2 minuten sneller dan de nummer twee.

Met veel medailles op dit Open Noordelijke Kampioenschappen Nederlands bewees het RTC absoluut bij de top te behoren van Noord Nederland.