Veel atleten en veel goede resultaten in Apeldoorn

De Try-Out Games in Apeldoorn hebben voor een mooi aantal persoonlijke records en podiumplaatsen gezorgd. Met veertien podiumplaatsen en tien PR’s konden de meeste atleten tevreden aan de feestdagen beginnen. Een verslag van de hoogtepunten van zondag.

De bovenbouwatleten van Heerenveen zochten voor het eerst deze winter massaal de indoorhal op. Dit was direct duidelijk merkbaar in de uitslagen, want de meesten waren direct bovenaan de uitslagenlijsten te vinden. Bij de finale van de 60 meter horden bij de vrouwen waren zowel Manon Schoop (19) als Rianne Beuling (19) present. Rianne wist in de series haar PR aan te scherpen tot 8,90. In de finale was ze een tiende langzamer, maar het was desondanks goed voor een derde plaats. Manon wist de eerste plek op te eisen! Dit deed ze in een uitstekend nieuw PR van 8,81.

Manon kwam zondag ook nog in actie bij het verspringen. Ze moest ditmaal ‘genoegen nemen’ met de tweede plaats, maar wist wederom haar PR aan te scherpen. Ze landde na een vlucht van 5,57 meter in de zandbak.

Goed voorbeeld doet goed volgen. De jongere RTC’ers lieten zich dus ook mooi van voren zien. Zo kwam Maud Visscher (13) bij het kogelstoten tot een nieuw PR van 11,19 meter. Deze stoot bleek goed voor een tweede plek bij de meiden junioren C. Ook Noortje Huitema (14) wist een zilveren medaille op te eisen: op de 400 meter bij de MJC. Ze finishte in 1.01,62, een prima seizoenopener!

Robin Boersma (17) koos ook voor de dubbele ronde. Met de snelheid bleek het wel goed te zitten, want hij kon direct een nieuw PR bijschrijven met 52,25. Daarnaast was het goed voor een tweede plaats bij de jongens junioren A.

Sarah van Beilen (16, meiden junioren B) mocht bij het hoogspringen een plaatsje hoger op het podium plaatsnemen. Ze zweefde over een hoogte van 1,65 meter. Ze liet ook nog zien dat sprinten over hekken haar prima afgaat. Ze legde de 60 meter horden af in 9,22 en dit bleek een nieuw PR! Ze werd zevende.