Maud en Jill op podium in Utrecht

Maud Visscher en Jill Uilhoorn mochten beiden een zilveren plak meenemen naar huis afgelopen zaterdag. In Utrecht deden ze in een groot deelnemersveld mee aan de Kerstboommeerkamp. Ook stonden er dit weekend atleten aan de start in Amsterdam.

Maud Visscher, Jill Uilhoorn en Nanou Hofman zijn afgereisd naar de Domstad voor een meerkamp. Op het programma stond de 60 meter, het kogelstoten en hoogspringen of verspringen. Maud en Nanou deden mee bij de meiden junioren C. Maud startte goed op de 60 meter. Ze zette een PR neer met een tijd van 8,83. Op kogel wist ze ook een PR te noteren. Met de tweede prestatie van het hele veld, stootte ze de kogel naar een afstand van 10,24 meter. Een afsluitende 1,40 meter op hoog en daarmee een vierde plek op dat onderdeel, leverde haar een totaal van 1886 punten op en een tweede plek! Nanou noteerde 9,33 op de 60 meter, 7,70 meter op kogelstoten en 1,30 meter op hoog. Ze werd daarmee 19e op de meerkamp met 1355 punten.

Jill deed mee bij de meiden junioren D2. Op de 60 meter wist ze een PR én een eerste plek op het onderdeel te bemachtigen. Ze zette de klokken stil op 8,42. Bij het kogelstoten behaalde ze ook een PR! De kogel belandde met een mooie boog op een afstand van 8,94 meter. Haar derde onderdeel was niet hoogspringen, zoals bij Maud en Nanou, maar verspringen. Jill sprong naar 4,14 meter. Alles bij elkaar leverde 1582 punten op en dat bleek goed voor een mooie tweede plaats!

In Amsterdam was vandaag de tweede wedstrijd van het nationale crosscircuit: de Boscross. Julian Keun was de eerste RTC’er die in actie mocht komen op een erg modderig en heuvelachtig parcours. Hij kreeg een erg zware 2000 meter voor z’n kiezen bij de jongens junioren D. Julian sloeg zich er goed doorheen en passeerde als tiende de finishstreep in 9:01. Leroy Oostman en Wu Ping Kuiper stonden aan de start bij de jongens junioren C. Na een laatste halve ronde over het gras in het Amsterdamse Bos werd Leroy veertiende in 11:46. Wu Ping finishte zes secondes later als zestiende.