Goede resultaten in Alkmaar, Assendelft en Sneek

Naast het EK cross in Tilburg, werden er ook nog goede prestaties door RTC-atleten in andere wedstrijden neergezet afgelopen weekend. Zo stonden in Assendelft, Alkmaar en Sneek atleten aan de start. Sommigen zochten de warme indoorhal op en één iemand koos ervoor de modder door te baggeren. Een kort overzicht van de geleverde prestaties.

Bij het Triple Indoor Gala in Alkmaar waren Jill Uilhoorn, Maud Visscher, Mejias Rosario en Julian Keun te vinden. Jill zat in de startblokken voor de 60 meter sprint. Eenmaal uit de blokken wist ze zich als snelste te plaatsen voor de halve finale bij de MJD2 met een tijd van 8,79. De halve finale kwam ze ook probleemloos door en ze wist haar tijd zelfs nog wat aan te scherpen. In de finale zette ze een mooie kers op de taart door het goud te veroveren met de snelste tijd van haar drie races: 8,70. Mejias liep de 60 meter bij de JJB en wist in de series de klokken stil te zetten op 8,10. Hij ging als vierde door naar de finale. Daar wist hij zichzelf nog met iets meer dan een tiende van een seconde te verbeteren naar 7,98 en werd daarmee keurig derde.

Julian stond aan de start van de 1000 meter. Ondanks dat hij niet in de buurt kwam van een PR, liep hij wel naar een vierde plaats met een tijd van 3.27,69. Een prima seizoensopener.

Maud (MJC) deed een poging zo veel mogelijk medailles binnen te halen zaterdag. Daar slaagde ze behoorlijk goed in! Op de 800 meter werd ze derde, bij de 60 meter horden vierde en het kogelstoten eerste! Op de 800 meter en 60 meter horden haalde ze beide keren net niet een PR, maar dat maakte ze goed bij het kogelstoten. De kogel van drie kilo landde in haar eerste poging op 10,21 meter.

Rutger Hoekstra was afgereisd naar Assendelft. Op de 60 meter horden wist hij een mooi PR neer te zetten bij de JJB met een tijd van 9,23. Ook kwam hij in actie bij het polsstokhoogspringen. Hij verbrak voor de tweede keer die dag zijn PR en zweefde over een hoogte van 2,90 meter.

Leroy Oostman voelde zich meer thuis in de modder. Bij de Cees Clement Cross in Sneek liep hij bij de JJC naar een derde plek. Hij was tevreden met zijn race en kon weer een mooie bronzen plak mee naar huis nemen. Over de 2000 meter met heuveltjes en modderplassen deed hij 7 minuten en 55 secondes.