Tom Hendrikse pakt EK-ticket als derde Nederlander U23 Warandeloop

Tom Hendrikse heeft zich weten te plaatsen voor het EK cross over twee weken! Bij de Warandeloop in Tilburg gisteren werd hij derde Nederlander bij de neosenioren. Vandaag kreeg hij te horen dat zijn optreden bij deze EK-kwalificatiewedstrijd goed genoeg was voor een EK-ticket. Naast deze fantastische prestatie wisten andere RTC-atleten ook erg goede resultaten neer te zetten.

Echter, eerst de race van Tom. De neosenioren startten gelijk met de senioren en zodoende liep hij in een erg sterk veld. Tussen grote internationale en nationale namen wist hij zich goed staande te houden. In een strakke race over 10,3 kilometer liep hij naar een 25e plek. Achteraf bleek echter dat hij de derde Nederlandse neosenior was. Vanochtend kreeg hij van bondscoach Grete Koens te horen dat hij samen met Mike Foppen, Stan Niesten en Manuel de Backer het oranje mag verdedigen over twee weken bij het EK cross in Tilburg in de U23-categorie. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar, dus het is nog mogelijk om Tom aan te moedigen!

Het wedstrijdweekend in Tilburg begon echter al zaterdag met de D-junioren. Julian Keun deed voor het eerst mee aan de Warandeloop en het lopen in een groot veld was dus voor hem een nieuwe ervaring. Hij deed het keurig en liep bij de jongens junioren D2 naar een 26e plek.

Even later stonden Wu Ping Kuiper en Nando Kramer aan de startstreep bij de jongens junioren C1. Wu Ping liep een goede race. Na 2,4 kilometer passeerde hij als achtste de finishlijn! Een erg sterke opening van de nationale crosswedstrijden. Nando beleefde een mindere race. Hij ging twee keer onderuit en beleefde daardoor een nogal chaotische wedstrijd. Groeipijn maakte het er niet beter op. Hij vond zichzelf uiteindelijk terug op de 34e plaats, maar zal gebrand zijn op revanche bij de volgende wedstrijden.

Ten slotte kwam zaterdag ook nog Leroy Oostman in actie. Bij de jongens junioren C2 liep hij met een overtuigende en sterke race naar de 15e plek. Hij wist de heuveltjes dus goed te verteren en kan tevreden op zijn wedstrijd terugkijken.

Naast Tom stonden zondag ook Thomas Kwint en Evelien Kuiper aan de start. Evelien had een wat wisselende voorbereiding, maar ze wist een prima wedstrijd te lopen bij de meiden junioren A: “Het ging goed! Ik had een lekkere start en kon aardig doorlopen.” Na 4,3 kilometer vond ze zichzelf terug op de 17e plek. Thomas Kwint kreeg 6,3 kilometer voor z’n kiezen bij de jongens junioren A. In het begin probeerde hij mee te gaan met de kop van de wedstrijd, maar dit tempo bleek wat te hard. Uiteindelijk werd hij 21e.

Tickets voor het EK-cross in Tilburg over twee weken zijn te krijgen op de website: www.tilburg2018.nl