Over de baan en door de modder; veel medailles in Roden en Utrecht

De onderbouw- en middenbouwatleten hebben een mooi aantal podiumplaatsen en prestaties neergezet afgelopen weekend! Een zestal atleten kwam in actie in Utrecht bij de eerste indoorwedstrijd van dit seizoen. Ook werd er gelopen bij de Mensingheboscross in Roden.

D’sean Holaman (16) trapte het indoorseizoen goed af. Op drie onderdelen wist hij zich telkens bij de twee besten te scharen in de finale. Bij het verspringen sprong hij naar 6,16 meter, wat een tweede plek opleverde. Op de 60 meter liet hij de klokken stil staan na 7,28 secondes en daardoor kon hij wederom tevreden een zilveren medaille ophalen. De 60 meter horden leverde zelfs een gouden plak op met een tijd van 8,80!

In diezelfde finale zat ook Rutger Hoekstra (15) in de blokken. Eerder op die dag had hij een tijd van 9,32 in de serie neergezet. In de finale ging de race wat minder goed. De klokken stonden stil op 10,77 en daarmee belandde hij twee plekjes naast het podium.

Lotte Slomp (13), Jildou Binnema (13), Nanou Hofmann (13) en Ziggy Veldman (13) vertegenwoordigden de onderbouw. Jildou wist bij het verspringen een mooie sprong neer te zetten en belandde na 4,46 meter in de zandbak. Ziggy, op zijn beurt, had een prima race bij het hordelopen. Na 60 meter ‘hekken’ finishte hij in een tijd van 10,84. Nanou wist een mooi persoonlijk record neer te zetten op hetzelfde onderdeel. In een goede race liep ze naar 11,70. Lotte was met name tevreden over haar 60 meter vlak. Met 8,81 zette ze een goede seizoensopener neer, maar, zo meldde ze: ‘Ik had veel last aan m’n hamstring en bovenbeen.’ Het is dus hopen dat dat goed herstelt deze week.

In Roden vonden de open clubkampioenschappen cross plaats van Groningen Atletiek. Na afgelopen zondag met Jip Boerema (12) zich clubkampioen cross noemen bij de meiden junioren D. Ze wist met een grote voorsprong haar concurrente af te troeven en kon met een nog grotere glimlach het podium beklimmen.

Leroy Oostman (14) en Wu Ping Kuiper (13) kwamen in actie bij de jongens junioren C. Na de race mochten ze plaatsnemen op de derde en tweede trede van het podium. Ook Aris Remmerde (12) en Julian Keun (12) werden medailles omgehangen. Bij de jongens junioren D mocht Aris het zilver en Julian het brons in ontvangst nemen.

Tot slot. Goed voorbeeld doet goed volgen. Coach Adriaan mocht, tot zijn grote verbazing, ook nog het podium opklimmen bij de ‘heren’-categorie!