Veel medailles en PR's bij eerste indoor wedstrijd

Zaterdag 9 november reisde een groep van het RTC Noord Atletiek uit Heerenveen en Groningen af voor de eerste indoor van het seizoen in sporthal de Galgenwaard in Utrecht. Deze wedstrijd is bij de meesten al wel bekend als een fijne indoor. Een mooie seizoen opening dus.

Door coach Simone:

Na weken te hebben getraind zonder een wedstrijd, was het even wat onwennig en daardoor waren er ook wel wat meer bibbers bij de meeste atleten. Maar dat was niet nodig, want wat ging het goed en wat een boel persoonlijke verbeteringen.

Met zo’n 20 nieuwe persoonlijke records in totaal en heel wat podium plaatsen kon een ieder heel blij naar huis.

De topper van de dag was, denk ik, Ziggy Veldman. Hij behaalde in de series en finale bij zowel het 60m horden lopen, als de 60m vlak, elke keer een persoonlijk record en dat werd beloond met brons op de 60m horden in 9.16 en hij werd 2e op de 60m sprint in 7:98. Ziggy dook hiermee voor het eerst onder de 8 seconden. Elke sprinter weet dat dit echt een mooie barrière is wanneer je daar onder komt. Maar ook het verspringen ging erg lekker. Hij eindigde daar met brons met een sprong van 5:52 en dat was 1 cm onder zijn oude record. Ziggy ging zeer tevreden en met drie dik verdiende medailles naar huis: ‘Op naar meer!’, zei hij met een flinke smile.

Daarnaast had Milou Sieperda bij de MD2 ook een mooie en succesvolle dag. Zij ging er met een 2e prijs bij het hoogspringen vandoor met een sprong van 1.45 meter en haalde een bronzen medaille op het kogelstoten met een stoot van 10.19 meter.

Ook JB Rutger Hoekstra, die een vervelende zomer kende door blessure leed, was weer op de weg terug en bekroonde dat met twee keer zilver. Bij het verspringen deed hij dit met sprongen die voor het eerst over de 6 meter gingen. Zijn verste afstand was 6.10 meter. Op de 60m horden noteerde hij een tijd van 9:15. Dit was voor hem een mooie bevestiging dat hij op de weg terug is.

Vervolgens was ook MC Jildou Binnema super op dreef, met een heerlijk PR op de horden ging ze ook bij het verspringen lekker. Hier sprong ze naar een dik PR en landde met een afstand van 4.72 meter in het zand. Dit leverde haar naast een mooi PR ook een 2e plaats op.

Verder was er nog een 4e plaats voor nieuwkomer MD2 Mariame Diallo op de 60m sprint. Zij dook hiermee, zowel in de series als in de finale, voor het eerst onder de 9 seconden.

Door de vader van Lotte Slomp:

Vanuit RTC Groningen deden Lotte Slomp en Olivia Carli mee.

Lotte kwam uit op de onderdelen verspringen, 60 meter sprint en kogelstoten. Olivia mocht haar talenten laten zien bij het verspringen en de 60 meter sprint.

Hiermee zijn weer meerdere PR's gesneuveld. Een mooie aanloop naar de komende CD indoor in januari. Lotte startte bij het verspringen, dit is in een indoor hal altijd even wennen, maar met een afstand van 4,20 meter is dit een goed begin van de dag. Ook Olivia wist ruim over de 4 meter in het zand te landen en kon hier met een afstand van 4,58 meter uiteindelijk een 5e plek in het eindklassement noteren. Bij de 60 meter sprint lieten de explosieve dames zich echt van hun beste kant zien. Olivia wist de serie te winnen met een tijd van 8,19 seconden en ook Lotte pakte hier de seriewinst met een mooi PR van 8,67 seconden. Beide dames waren hiermee geplaatst voor de finale. Tussendoor wist Lotte met kogelstoten nog een PR te scoren door de kogel met 9,63 meter de ring in te stoten. Ook hier goed voor een finale plaats. Uiteindelijk af te sluiten met een 4e plek in het eindklassement. De finale van de sprint was er een van de categorie super spannend. Olivia wist met een verschil van 0,06 seconden de winst te pakken en bij Lotte was het de fotofinish die liet zien dat er een verschil van 0,02 seconden zat tussen de nummer 3 en Lotte op de 4e plek.

Tot slot was er nog een prachtige 2e plaats bij de de MD1 voor regio horde atlete Eliza Huizinga in een mooie tijd onder de 11 seconden: 10:95.

Er waren op deze eerste indoor van het nieuwe seizoen vele persoonlijke verbeteringen. Een geweldige sportmiddag met een heerlijke sfeer. De toon is gezet en voor een ieder smaakt het naar meer. Al met al een goede dag voor het RTC Noord Atletiek.

klik hier voor alle uitslagen