druk weekend voor RTC lopers met horden, een cross en de 4 Mijl

Na een succesvolle testdag regio horden afgelopen vrijdag in Heerenveen, waar maar liefst 40 deelnemers op afkwamen, stond zaterdag de Woutersbergje cross in Oranjewoud op het programma. Op deze eerste cross van het seizoen liepen Ilya Nauta, Max Kroon en Sanne Pultrum een rondje van ongeveer 1 kilometer. Dit resulteerde voor alle drie in een podiumplek. Ilya werd eerste ( extra knap, aangezien Ilya nog aan het terugkomen is na een gebroken voet), Max tweede en Sanne derde. Coach Simone vond het een mooie cross, wel even wennen voor sommigen, maar fijn om weer cross meters te kunnen maken en sterk te worden.

Zondag was het de beurt aan acht MiLa lopers van RTC om hun kunsten te laten zien op dé 4 Mijl van Groningen. 6436 Meter van Haren naar Groningen, een kaarsrecht parcours met slechts 3 bochten, vaak goed voor snelle tijden. Klokslag 13.00 uur klonk het startschot voor wedstrijdlopers Wouter van den Akker (16) , Mads Meijer (16), Thijs Veenstra (18), Jamie Verhagen (16) en Leroy Oostman (15).

Wouter was van plan om onder de 20 minuten te lopen. Zijn race ging goed, ook al was hij erg zenuwachtig van tevoren en was het ontzettend zwaar: ‘maar door de adrenaline boost ging ik er gewoon voor. De support gaf mij kippenvel en dus ook energie!’ Met zijn prachtige tijd van 20.23 werd hij 4e bij de junioren! Ook Mads kijkt, met een PR van 21,16 en 8e plek, erg tevreden terug. Zijn plan was om ‘wat langzamer te starten, daarna te versnellen en vervolgens vlak te lopen en dat is erg goed gelukt’, aldus Mads. Voor Thijs, gespecialiseerd in kortere afstanden, verliep de wedstrijd matig, hij kreeg het na 3,5 km behoorlijk zwaar, heeft ‘nog niet helemaal de inhoud en kreeg in de laatste km (weer) last van kokhalzen’. Toch is hij ‘op zich tevreden’ met zijn tijd 23,34, goed voor een mooie 15e plaats. Jamie liep goed en hij is dan ook zeer tevreden met zijn 23,59: ‘vergelijkbaar met mijn 5 km tijd zou ik harder moeten kunnen, maar ik ben trots dat ik nu eindelijk een keer een goede 4 Mijl heb kunnen lopen’, vertelt een opgeluchte Jamie na afloop. Leroy was met zijn tijd van 24,44 niet tevreden, ondanks dat het toch een kleine verbetering is van zijn PR: ‘het ging niet helemaal hoe ik het wou, viel na 3,5 km een beetje weg en het lukte niet om mijzelf goed te herpakken’. Bovenbouw coach Anouk Trooster kijkt iig wel heel tevreden terug: ‘de wedstrijd verliep over het algemeen goed. De jongens die het wat lastiger hadden, hebben zich later goed herpakt.’ Op naar de volgende uitdaging!

Bij de jeugdloop liepen Julian Keun (13), Jip Boerema (13) en Sterre Kievit (12). Julian begon te hard en kreeg na 4 km last van zijn knie, maar wist toch in een mooie tijd van 25,46, 20e plek jeugdloop 13-18 jaar, te finishen. Bij Jip ging het hartstikke goed, ze vond het alleen wel heel druk onderweg, zigzaggend rende ze achter haar broer aan en kwam in 27,42 over de streep. Daarmee werd zij maar liefst 3e! Sterre hoopte onder de 30 minuten te lopen, wat helaas net niet lukte, doordat ze niet vooraan kon staan bij de start. Ze zag de wedstrijd ook meer als training, aangezien ze nog niet zo gewend is om langere afstanden te lopen. Het werd 30,36 voor haar en daar was ze uiteindelijk toch best blij mee. Onderbouw coach Adriaan is ook blij met de resultaten, maar ‘morgen gewoon weer lekker trainen!

 

Foto 4 Mijl: Luc Veenstra

Foto horden testdag: coach Simone