NKJ dag 2: Sarah van Beilen Nederlands kampioene en totaal zes keer top-3

Sarah van Beilen is Nederlands kampioene hoogspringen. Daarnaast zorgde Danara Stoppels voor een zilveren en bronzen medaille. Er werden ook nog drie bronzen medailles behaald door Thomas Kwint, Annet Fledderus en Julian Jansen. Hieronder volgt een verslag.

Sarah van Beilen werd Nederlands kampioene bij het hoogspringen voor meiden junioren B! Sarah wist haar favorietenrol waar te maken. Haar concurrenten strandden al op 1,72 meter, waar Sarah tot een hoogte van 1,78 kwam. Ze probeerde het ook nog op 1,82 meter, maar ondanks goede sprongen haalde ze deze hoogte helaas niet. Sarah sprong vorige week al de limiet voor de EKU20 en ook met deze wedstrijd laat ze zien dat het met de vorm goed zit. 

Danara Stoppels stelde gisteren twee medailles veilig. Danara begon met een derde plek op het kogelstoten. In haar laatste poging liet ze de kogel landen op 13,99 meter. Iets later behaalde ze het zilver bij het discuswerpen. Ze liet de discus vliegen tot een afstand van 42,95 meter, wat haar tevens een PR opleverde. Vandaag komt ze nog in actie als één van de favorieten bij het speerwerpen!

Op de 800 meter werden er door RTC’ers twee medailles behaald. Thomas Kwint en Annet Fledderus zorgden daarvoor. Annet bekroont haar goede seizoen met deze medaille. Ze kwam de afgelopen tijd steeds beter in vorm en liet een lange periode van blessureleed achter zich. Voor Thomas was brons misschien wel het hoogst haalbare. Hij moest strijden tegen twee concurrenten die de EK-limiet op deze afstand al op zak hebben. Met zijn snelle slotronde en eindresultaat, een derde plek, kan hij dus tevreden zijn. 

Ook Julian Jansen kon een bronzen plak mee naar huis nemen. Julian had de laatste tijd wat last van een blessure aan zijn hamstring. Hij besloot dit weekend dan ook de sprintnummers,  de 100 meter en 200 meter, over te slaan. Wel kwam hij in actie bij het verspringen voor JJA. Julian sprong in de eerste sprong gelijk een PR van 7,04 meter. Dit werd echter ook de enige geldige poging, maar soms is één sprong ook genoeg. In dit geval genoeg voor een derde plaats. Zo kan Julian een periode van blessureleed toch nog mooi afsluiten met een NK-medaille. 

Een laatste noemenswaardige  prestatie was de prestatie van Robin Boersma. Nadat hij vrijdag al Nederlands kampioen 400 meter horden was geworden, liep hij gisteren een dik PR op de 100 meter horden. Eerst in de series en in de finale liep hij nog harder en kwam tot een tijd van 14,43.

Er werden nog vele andere mooie prestaties neergezet.