Prima prestaties in de hoofdstad

Persoonlijke records en goede klasseringen genoeg vandaag op Hemelvaartsdag. In Amsterdam kwam een zevental atleten in actie op de International Amsterdam Battle U18. Naast de goede prestaties waren er echter ook minder leuke verhalen.

Zo beleefde D’Sean Holaman (17) een dag met gemengde gevoelens. Hij liet op de 100 meter twee stabiele races zien. In de series liep hij naar 11,50 en in de finale naar 11,49 en een zesde plek. Bij de 400 meter horden had hij echter pech. Een lichte beweging in het blok was helaas voor de starter genoeg om hem uit de baan te halen.

Annabel Paul (15) kan wel erg tevreden terugkijken op haar donderdag. In de series van de 200 meter liep ze naar 26,49 en in de finale haalde ze daar nog vijfhonderdste vanaf met een sterke finish. Ze liep daarmee naar een mooie tweede plek en een nieuw PR.

Ook Noortje Huitema (15), Nando Kramer (14, als enige C1'er tussen de B'ers) en Leroy Oostman (15) wisten persoonlijke records te behalen. Noortje pakte zelfs een eerste plek met haar tijd van 59,46 op de 400 meter. Daarmee staat ze voorlopig vijfde op de nationale ranglijst van dit seizoen. Nando liep ook een sprintronde en zette de klokken stil op 58,50. Hij werd hiermee twaalfde. Leroy koos voor een langere afstand inclusief obstakels. Hij finishte na zijn 2000 meter steeplechase op een vijfde plek in 7.23,41.

Britt Weerman (15) begon haar dag met een 400 meter horden. Ze liep dit onderdeel voor de eerste keer en wist het succesvol af te ronden. Ze liep namelijk naar een mooie derde plek met een tijd van 1.04,76 minuten. De 100 meter horden die volgde, verliep minder goed. In de series kreeg ze gezelschap van teamgenote Anouk Schoop (16). Aanvankelijk liep Britt overtuigend naar een finaleplek in een nieuw PR van 14,40. Anouk volgde in haar kielzog en plaatste zich als vijfde met een tijd van 14,94. In de finale ging het echter fout voor Britt. Ze kwam hard ten val en bleek erg last te hebben van haar schouder. Anouk finishte wel en bleek iets sneller dan in de series. Ze zette een tijd van 14,84 op de klokken en werd vijfde.