Op en top competitie in Harderwijk en Sneek

De RTC-atleten haalden veel punten binnen voor hun teams bij de tweede serie CD-competitiewedstrijden afgelopen weekend. Niet alleen punten trouwens, maar ook veel PR’s en hoge klasseringen. Hieronder een greep uit de prestaties.

D-junioren:

Sterre Kievit en Jip Boerema zorgden vorig weekend al voor een een-tweetje bij de Nelli Cooman Games en herhaalden dat deze keer op de 1000 meter. Sterre liep overtuigend naar een PR met 3.19,39. Jip volgde op een kleine afstand en zette de klok stil op 3.26,93. Ook voor haar was d'r race goed voor een persoonlijk record. Bovendien haalden beide atletes zo veel punten binnen voor hun club Groningen Atletiek (GA).

C-junioren:

Jildou Binnema verdedigde het blauw van AV Heerenveen en ze deed dit met verve. Ze wierp haar speer naar een persoonlijk record: 24,95 meter. Ze werd daarmee derde. Tess Gerdes (EAC de Sperwers) wierp haar speer nog iets verder, namelijk 26,66 meter. Ook voor haar betekende dat een PR. Zij werd echter vierde, omdat zij op een andere locatie in actie kwam dan Jildou.

Esmee Douma (GA), Akaash Spikman (GA) en Annabel Paul (Jahn II) waren wel heel overtuigend. Esmee stootte haar kogel naar een PR van 11,87 meter, sprong naar 5,13 meter en vloog over 80 meter horden in een tijd van 12,70. Ze werd daarmee achtereenvolgens eerste, eerste en tweede.

Akaash Spikman mocht na drie onderdelen drie keer op de hoogste trede plaatsnemen. Hij sprong naar een afstand van 5,11 meter. Vervolgens liep hij naar een tijd van 15,32 op de 100 meter horden en zette hij een PR neer op de 150 meter waarbij hij 18,86 noteerde.

Ook Annabel Paul zette een persoonlijk record neer op de 150 meter. Ze finishte na 19,48 secondes. Daarnaast won ze de 80 meter horden in 12,03 en vloog ze over een lat die op anderhalf meter hoog was gelegd. Driemaal eerste was voor haar, net als Akaash, de eindconclusie.

Hannah Moll was weliswaar niet de allerbeste van de dag op de onderdelen waaraan ze meedeed, maar mocht wel twee keer op het podium plaatsnemen! Ze trad voor Jahn II aan bij het discus- en speerwerpen. Het eerste gevaarte liet ze landen op 21,52 meter, wat een derde plek en een PR betekende. Haar speer wierp ze vervolgens naar 25,51 meter. Hiermee behaalde ze wederom een PR en mocht ze nog een trede hoger op het podium klimmen.

Tot slot nog drie sprint(st)ers. Danique Huisjes werd derde en behaalde een PR op de 150 meter. Ze liep voor GA naar een tijd van 20,22 secondes. Rick Velkers en Ziggy Veldman, beide AV Heerenveen, finishten kort op elkaar met een tijd van 19,35 en 19,51. De tijden waren goed voor een tweede en derde plek, evenals twee PR’s.