Hoogvliegers in Lisse en Wageningen

Niet alleen de temperatuur steeg tot mooie hoogtes de afgelopen twee dagen, ook de RTC-atleten lieten een hoog niveau zien. Dit geldt zeker voor Sarah van Beilen en Britt Weerman die een sterk optreden neerzetten bij het hoogspringen in Lisse gisteren. Hieronder volgt een verslag van deze en andere prestaties.

Vrijdagavond kwamen zes RTC-leden in actie tijden de trackmeeting in Wageningen. Maar liefst vijf daarvan wisten een pr te halen. Leroy Oostman, Mads Meijer en Wouter van den Akker, alledrie B-junioren, liepen de 1500 meter. Gedrieën liepen ze harder dan ooit tevoren. Mads Meijer kwam als eerste van het drietal over de streep in een tijd van 4.13,60. Hij werd daarmee vierde in z'n categorie. Wouter kwam tot een tijd van 4.15,82 en Leroy finishte in een tijd van 4.38,08. Ronald Mulder (jongens junioren B) nam de kortste afstand voor zijn rekening. Hij wist met 59,52 op de 400 meter voor het eerst onder de minuut te duiken.

Gisteren vond de Ter Specke Bokaal plaats in Lisse. Met een zomers temperatuurtje werden vele PR’s behaald. Zo liep Manon Schoop (senioren) een dik pr op de 100 meter horden. Met een perfecte meewind van 2.0 liep ze naar een tijd van 14,21. Het hoogspringen zou haar iets minder tevreden stellen. Manon bleef steken op 1,72 meter. Naast Manon deden er in Lisse nog twee dames mee aan het hoogspringen. Sarah van Beilen (meiden junioren B) sprong een nieuw PR van 1.78. Hiermee vergaarde ze een zestiende plek op de nationale ranglijst allertijden en nadert ze de EJK-limiet van 1,81. Combigroep-atlete Britt weerman (meiden junioren B) heeft deze limiet al in de pocket en liet met een 1,78 zien dat het geen uitschieter was. Naast deze drie dames kwamen er ook nog twee heren in actie. Thomas Kwint (jongens junioren A) liep een PR op de incourante 1000 meter met 2.28,98. Tom Hendrikse (senioren) representeerde het RTC op de 3000m. Hij kwam in 8.32,52 over de streep, net iets boven zijn PR.

Een verslag van de Nelli Cooman Games volgt in de loop van aankomende week.