Persoonlijke records in Sneek

Er werden veel PR’s gehaald afgelopen weekend bij de De Ademloze Meerkamp in Sneek. Het lentezonnetje liet het even afweten, maar dat weerhield veel RTC-atleten er niet van om af te reizen naar ‘Snits’. Er konden vele PR’s worden bijgeschreven op de individuele onderdelen en ook de einduitslagen bleken een succes. Een overzicht van de hoogtepunten.

RTC/GA-meerkampgroep atlete Esmee Douma beleefde een mooi weekend. Ze noteerde namelijk PR’s bij het speerwerpen en kogelstoten: 27,86 en 11,67 meter. Haar prestatie bij het kogelstoten bezorgde haar een voorlopige tiende plek op de nationale ranglijst bij de meiden junioren C van dit jaar. Daarbovenop wist ze het eindklassement naar zich toe te slepen. Ze mocht op de hoogste trede klimmen met een puntentotaal van 4021 punten (MJC2). Annabel Paul vergezelde Esmee op het podium. Ze kwam tot een puntenaantal van 3898 punten en kon PR’s op de 600 meter, het kogelstoten en speerwerpen bijschrijven. Haar prestatie op de 600 meter, 1.44,12, bleek goed voor een zevende plek op de nationale ranglijst van dit jaar.

Niet alleen de dames bij de MJC2 haalden veel PR’s. Ook hun jongere teamgenotes, uitkomende bij de MJC1, waren goed op dreef. Lotte Slomp noteerde PR’s op de 80 meter horden, het speerwerpen en verspringen. Op de gehele meerkamp werd ze vijfde, nadat ze erg constant was gebleken op alle onderdelen. Tess Gerdes belandde net een plaatsje lager, maar kon wel één PR meer opschrijven dan Lotte. Na afloop van haar weekend had ze een nieuw PR op de 600 meter, het kogelstoten, het speerwerpen en verspringen. Haar PR op het speerwerpen was ook alweer een jaar oud, dus een PR met dik zeven en een halve meter leek op z'n plaats. Ze noteerde 26,56 meter. Ook de andere dames namens het RTC in deze categorie, Nanou Hoffman en Jildou Binnema, haalden meerdere PR’s.

Een laatste noemenswaardige prestatie is de PR op de 100 meter horden van Sarah van Beilen. Ze zette de klokken stil op 14,84 in een snelle race. Dit betekende een voorlopige vierde plek op de nationale ranglijst van dit jaar.