Zonnig weer, PR's en podiumplaatsen in Amersfoort

Het zonnige weer zorgde voor een mooi aantal PR’s en podiumplaatsen in Amersfoort gisteren. De onderbouw was tijdens het paasweekend op trainingskamp en de trainingsdagen werden afgesloten met een wedstrijd. Ook een aantal atleten van de gemengde GA/RTC meerkampgroep stond aan de start. Hieronder een greep uit de resultaten van de Paaswedstrijd.

GA/RTC meerkampgroepatlete Britt Weerman (meiden junioren B) haalde op alle onderdelen waar ze meedeed de volle punten. Ze kon na afloop drie eerste plaatsen bijschrijven en twee PR’s. Op de 100 meter zette ze een erg scherpe 12,66 neer (PR). Ook mét horden maakte ze korte metten met de afstand. Bij de finish stond er 14,50 op de klokken. Ze sloot haar dag af met een 200 meter. Ze raffelde hem af in een slordige 26,10 secondes (PR).

Lotte Slomp koos liever voor de technische onderdelen. Bij  het discuswerpen kwam ze tot een afstand van 24,15 meter. Dit leverde haar niet alleen een tweede plaats op bij de meiden junioren C, maar ook een PR.

Djalil Pater (jongens junioren C) koos voor het beste van twee werelden. Niet alleen een technisch onderdeel, het kogelstoten, maar ook stond hij op het deelnemersformulier van de 200 meter. Op beide onderdelen behaalde hij een PR en podiumplaats. Djalil deed de kogel in de zandbak belanden op een afstand van 10,55 meter. Hij zette bij de 200 meter de klokken stil op 26,40.

Geen PR’s voor GA/RTC meerkampgroepatlete Danara Stoppels, maar wel een keer goud en twee keer zilver bij de meiden junioren B. Bij het kogelstoten kwam ze tot een (gouden) afstand van 12,82 meter. Ook met een speer kan ze goed overweg. Ze liet hem landen op 42,51 meter. Haar andere onderdeel, de 200 meter, sloot ze af in een keurige 27,57 secondes.

Annabel Paul kwam aan de start bij de 80 meter horden en de 400 meter. Na een serie hekken kwam ze tot een tijd van 12,00. Dit betekende een tweede plaats bij de meiden junioren C en een PR. De 400 meter sloot ze af in 1.01,12 wat een derde plek betekende.

Jill Uilhoorn zat in de startblokken voor een 100 meter. Ze liep naar een tweede plek bij de meiden junioren D. Ze noteerde 13,95, wat tevens een PR was. Akaash Spikman liep ook een 100 meter, maar dan met horden. Hij zette een PR neer met 15,27 en werd hiermee vijfde bij de jongens junioren C.