Competitiestrijd afgetrapt door CD-junioren

De jongste junioren gingen zaterdag met hun team de strijd aan tegen andere clubs uit de regio bij de CD-competitie. Onze RTC leden, die lid zijn van Groningen Atletiek, AV Heerenveen, AAC'61 of Jahn II, hadden Heerenveen als hun strijdtoneel. Een overzicht van de hoogtepunten.

Ondanks het feit dat atletiek een individuele sport is, is de competitie toch een belangrijk speerpunt in de wedstrijdkalender. Bij de competitie zetten alle clubleden hun beste beentje voor om de eer van de club hoog te houden. De C- en D-junioren hebben het competitieseizoen afgetrapt in Heerenveen. De RTC-leden die uitkwamen voor de thuisploeg, AV Heerenveen, waren Nanou Hofmann, Ruth Zeilstra, Féra de Vries, Jildou Binnema, Rick Velkers en Ziggy Veldman. De jongens junioren C van AV Heerenveen zijn deze wedstrijd als vierde in de poule geëindigd. Ziggy en Rick zorgden voor veel punten. Bij het verspringen landde Ziggy het verste in de bak met een afstand van 5,01 meter en Rick slingerde de discus naar een PR-afstand met 23,59 meter. Hiermee werd hij derde. De dames C-junioren eindigden als zesde. Van de RTC-atletes beleefde Ruth de beste dag met PR's op de 80 en 800 meter.

Groningen Atletiek was duidelijk de dominerende ploeg in deze competitie-poule. Zowel de jongens en de dames C-junioren werden eerste. De D-junioren werden tweede. Vele RTC-leden en combinatiegroep GA/RTC-leden behaalden een eerste plek op hun onderdeel. Julia Dokter (MJD) sprong naar 1,55 meter bij het hoogspringen en stootte haar kogel naar 10,69 meter. Sterre Kieviet (MJD) finishte als eerste op de 1000 meter met een tijd van 3.26,32. Esmee Douma (MJC) won zowel het hoogspringen (1,55 meter) als het verspringen (5,13 meter). Annabel Paul (MJC) pakte overtuigende de winst op de 80 meter horden  in een tijd van 12,03. Djalil Pater (JJC) stootte zijn kogel naar 10,60 meter en Akaash Spikman (JJC) won de 100 meter vlak en 100 meter horden in de tijden 12,42 en 15,02.

Drie andere atletes kwamen voor andere clubs uit. Tess Gerdes, uitkomend voor de Sperwers, werd derde op de 80 meter horden. Ze kwam in 13,69 seconden over de finish. Hannah Moll kwam uit voor Jahn II. Ze werd vierde bij het discuswerpen. Ten slotte vertegenwoordigde Lotte Slomp de clubkleuren van het Assense AAC'61. Ze werd vijfde bij het kogelstoten.