PR-regen in Steenwijk

Het zomerseizoen deed zijn intrede in Steenwijk met de Trainingspakkenwedstrijd. De RTC-atleten verzamelden een hele lading PR’s en medailles. We zijn weer los! Lees hieronder een overzicht met de hoogtepunten.

Het zonnetje laat zich weer iets vaker zien. Sommige bomen staan weer in bloei. Met andere woorden, de spikes gaan van binnen naar buiten en de outdoorwedstrijden beginnen weer. In het noorden wordt dit altijd ingeleid met de Trainingspakkenwedstrijd in Steenwijk. Er stond dan ook een grote groep RTC’ers aan de start.

Normaal gesproken moet de oudere garde het goede voorbeeld geven aan de jonge atleten, maar zaterdag werden deze rollen omgedraaid. Er werden door de jongere atleten heel veel PR’s bij elkaar gesprongen, gelopen en gestoten.

Nando Kramer wist zijn PR op de 1000 meter bij de jongens junioren C te verpletteren met een tijd van 2.51,65 (oude PR was 3.03,56). Ook Julian Keun deed dit, maar dan bij de jongens junioren D. Hij haalde acht secondes van zijn PR af en kwam tot 3.10,65. Nando werd zo tweede in zijn categorie en Julian mocht op de hoogste trede plaatsnemen.

Ook Djalil Pater was lekker op stoom. Hij plaatste zich op de 100 meter voor de finale bij de jongens junioren C en liet daarin bijna iedereen zijn hielen zien met een tijd van 12,52. Naast zijn tweede plaats betekende deze race ook een PR. Een tweede plaats en PR kon hij die dag nogmaals bijschrijven met een afstand van 10,51 meter bij het kogelstoten.

Danique Huisjes kan ook goed uit de voeten met een kogel en bewees dat door met een PR de tweede plaats bij de meiden junioren C te veroveren. Ze kwam tot 9,95 meter. Ook op de 80 meter kon ze een nieuwe besttijd bijschrijven. Ze werd vierde in 11,01.

D’Sean Holaman beschikt ook over een rappe sprint en dat bewees hij door de finale op de 100 meter bij de jongens junioren B naar zijn hand te zetten. De klokken stonden stil op 11,18 en dit betekende een PR. Er veranderde vervolgens weinig toen hij een drie keer langere afstand moest overbruggen. Op de 300 meter liep hij wederom naar een PR: 36,55. De race was goed voor het zilver.

Rianne Beuling voegde nog maar weer een PR aan het inmiddels redelijk lange lijstje toe, door de 300 meter bij de vrouwen te winnen in een tijd van 41,71. Julian Jansen zorgde voor de overwinning bij de mannen en schreef een tijd van 36,11 bij als nieuw besttijd en Sarah van Beilen en Sophie van den Berg maakten het lijstje compleet door 43,13 en 43,93 als PR’s toe te voegen. Sarah werd derde bij de senioren en Sophie vierde bij de meiden junioren B. Noortje Huitema liep op de 300 meter bij de meiden junioren B welliswaar geen PR, maar wist wel naar een tweede plek te lopen in 43,30. Eerder op de dag liep ze wel een PR. De 100 meter sloot ze af in 13,15.

Sarah wist overigens ook nog het hoogspringen te winnen bij de senioren met een sprong van 1,70 meter.

Meerkampgroep Groningen Atletiek/RTC Noord Atletiek

Er waren ook verscheidene atleten van de meerkampgroep te vinden in Steenwijk. Boas Okken wist een knappe prestatie neer te zetten door over 1,80 meter heen te vliegen. Hij wist zo de winst te pakken bij het hoogspringen voor jongens junioren B.

Annabel Paul was zaterdagavond twee podiumplekken en twee PR’s rijker. Ze won de 300 meter voor meiden junioren B in een tijd van 42,72 en op de 100 meter werd ze tweede in 13,10.

Danara Stoppels verzamelde alle kleuren die er te verdienen waren. Goud bij het discuswerpen met een PR van 41,81. Zilver bij het verspringen met een afstand van 4,98 meter en ‘brons’ in de series van de 100 meter met een PR van 13,13.