Marathonverslag: NK Indoor Junioren

Vier medailles, een mooi aantal PR’s en vele top-10 noteringen. Dat was de oogst voor de RTC-atleten dit weekend bij het NK indoor voor junioren. Hieronder een overzicht van de opvallendste prestaties en verhalen.

De zaterdag, dag 1

Zaterdag wist Sarah van Beilen een zilveren medaille te winnen bij het hoogspringen voor meiden junioren B! Met een hoogte van 1.75 meter wist ze niet alleen een tweede plek te bemachtigen, maar ook nog een PR. Sarah behaalde bij het verspringen nog een top-8 klassering. Ze eindigde op de zevende plaats met 5.28 meter.

Ook Evelien Kuiper wist eremetaal te behalen op de zaterdag! Bij de 3000 meter voor meiden junioren A zag ze hard werken uitbetaald worden met een bronzen plak. In een race waar de top-3 aan het eind dicht bij elkaar lag, liep ze naar een tijd van 10.54,79.

Sophie van den Berg miste helaas net het podium. Wel wist ze bij het kogelstoten voor meiden junioren B, voor het eerst over de 13 meter te stoten. Met 13.45 meter eindigde ze als vierde.

Mads Meijer stond aan de start bij de 1500 meter voor jongens junioren B. Dit was voor hem zijn eerste NK junioren indoor en tevens zijn eerste 3000 meter ooit. Hij liep naar een prima 9.34,89 en werd hiermee zesde. Een goed debuut.

De zondag, dag 2

Anouk Schoop, meiden junioren B, was afgelopen zondag uitstekend op dreef. Ze wist (nipt) een PR op het verspringen te behalen en haar afstand van 5.55 meter bleek tevens genoeg voor een mooi bronzen plak! Ook bij het hordenlopen kwam ze dichtbij eremetaal. Helaas werd het net een vierde plek, maar ook hier noteerde ze een PR: 8,85 seconden.

Thomas Kwint haalde de tweede bronzen medaille van de dag binnen voor het RTC! Nadat hij op de zaterdag zich routinematig voor de finale van de 800 meter voor jongens junioren A had geplaatst, kreeg hij zondag een erg snelle race voor z’n kiezen. Hij wist desondanks zijn beste tijd ooit neer te zetten en dit bleek ruim genoeg voor de derde plek. Zijn nieuwe PR staat nu op 1.53,08.

Rutger Hoekstra  zette ook zeker een noemenswaardige prestatie neer. Hij sprong bij het hoogspringen voor jongens junioren B naar een ruim PR van 1.86 meter. Dit bleek tevens goed voor een zevende plek. Bij het hinkstapspringen wist hij nog een plekje hoger op de ladder te eindigen. Een sprong van 12.09 meter leverde een zesde plek op.

Annet Fledderus verdedigde de eer van het RTC op de 800 meter voor meiden junioren A. Ze wist zich op zaterdag als tijdsnelste te plaatsen voor de finale. Toen bleek al dat het veld erg aan elkaar gewaagd was. De race op de zondag viel echter helaas niet Annets kant op. Desondanks kan ze na een moeilijke periode met blessureleed tevreden zijn met een vijfde plek en een tijd van 2.22,02.

Robin Boersma sloot de dag af met de 60 meter hordenfinale voor jongens junioren B. Hij benaderde zijn PR op een honderdste van een seconde en zorgde met 8,34 voor een zesde plaats.

Combigroep RTC/Groningen atletiek

Tegenwoordig is er ook een combigroep van talentvolle Groningen atletiek-atleten en RTC’ers onder leiding van coach Sybout. De atleten uit deze groep wisten erg goed te presteren! Britt Weerman pakte bij de meiden junioren B na een zeer spannende finale de bronzen medaille bij het hoogspringen met een nieuw PR van 1.72 meter. Daarna wist ze ook nog een achtste plek te noteren bij de 60 meter horden. Danara Stoppels mocht dit weekend ook op het podium plaatsnemen. Bij het kogelstoten voor meiden junioren B werd ze tweede met een nieuw PR van 14.82 meter! Ze wordt op dit onderdeel begeleid door GA-trainer Joop Tervoort.

Esmee Douma en Sofie Dokter wisten door te dringen tot de finale van het verspringen voor meiden junioren B. Sofie kwam na een periode met blessures tot een knappe vijfde plek met een afstand van 5.52 mete. Esmee Douma kon haar prestatie van de C-spelen, 5.74 meter, helaas niet herhalen en werd achtste met een afstand van 5.27 meter.