Stralend wedstrijdweekend

Dit weekend kwamen een mooi aantal RTC’ers in actie bij verschillende weg- en crosswedstrijden. Op zaterdag stonden, bijna tegelijkertijd, in Lemele en Groningen een zevental RTCers aan de startstreep. Een dag later kwamen in een zonovergoten Mol (België) drie atleten in actie. Gezegend met het mooie weer werden er goede prestaties neergezet.

Zaterdag stonden Leroy Oostman (14), Nando Kramer (13) en Aris Remmerde (12) aan de start bij de Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Voor Nando en Leroy verliep de 2,5 kilometer lange race helaas niet volgens plan. Nando verscheen al wat ziek aan de start en Leroy verzwikte tijdens de race zijn enkel. Toch lukte het de jongens om te finishen. Ze lieten dan ook een mooi voorbeeld van doorzettingsvermogen zien. Ze waren uiteindelijk terug te vinden op een elfde en zevende plek bij de C-junioren. Aris liep bij de jongens junioren D en kon trots als een pauw het podium beklimmen na als tweede binnen te zijn gekomen. Hij liep een tijd van 3:41 over de race van een kilomter lang.

Ondertussen klonk in het Noorderplantsoen bij de Plantsoenloop het startschot voor Mads Meijer (15) en Wu Ping Kuiper (13), die allebei meededen aan de wedstrijd over 4 km. Tussen toppers als Thijmen Kupers en Niek Blikslager stonden deze twee jonge RTCers hun mannetje. Beiden konden goed mee in het voorste gedeelte van de race. Ze suisden over het snelle parcours en de zware heuvels. “Vooral die laatste heuvel,” volgens Mads. Hij verteerde de heuvel echter goed en kwam al na  13 minuten en 35 seconden over de eindstreep. Ook de tijd van Wu Ping, als jongste deelnemer van de wedstrijd, mag er wezen. In 14:37 finishte hij vóór 146 andere wedstrijdlopers. Hij vatte het kort en bondig samen: “Zwaar, maar ging goed.” Mads en Wu Ping werden met hun races tweede en derde bij de junioren.

Na de wedstrijd was de scholierenloop aan de beurt waar Jip Boerema (12) en Julian (12) van start gingen. Julian, die vanaf de start op kop liep, hield deze plek knap vol en kon 7 minuten en 45 seconden later met een grote glimlach een mooie beker in ontvangst nemen voor zijn eerste plek op de 2 kilometer. Jip koos voor de 4 kilometer. Ze legde haar rondjes vrolijk zwaaiend naar haar supporters af. Met een tijd van 17:12 sloot zij deze mooie en zonnige dag af met een prachtige eerste plek bij de meiden.

Iets verder van huis waren Tom Hendrikse (20), Evelien Kuiper (18) en Thomas Kwint (18) vrijdag al afgereisd naar Mol in België. Ze deden daar die zondag mee  aan de internationale Crosscup. De dame en heren kijken tevreden terug op hun races. Het verhaal van Evelien na haar race over 5500 meter: “Het ging heel goed! Ik was wat rustig gestart en heb vervolgens goed door kunnen versnellen.” Ze zette dan ook een mooie tijd neer van 22:39 en eindigde daarmee op de elfde plaats bij de junioren. Thomas was door coach Guido uitgedaagd om eens “uit zijn comfortzone” te stappen en deed daarom mee aan de, voor hem, lange cross van 6200 meter. Ondanks dat de race erg zwaar was, kan hij tevreden zijn met een welverdiende 24e plek. Hij zette de klok stil op 22:09 minuten. Tom ging voortvarend van start op de 9200 meter bij de senioren. Met een tijd van 30:56 en een 22e plek tussen de andere 37 mannen senioren, kan ook hij tevreden zijn.