Slijtageslag bij 4Mijl van Groningen

IMG 9618De hoge temperatuur heeft voor een slijtageslag gezorgd afgelopen zondag bij de 4Mijl van Groningen. Elf RTC-atleten liepen mee in de 6,437 kilometer lange race, een thuiswedstrijd voor de atleten van de locatie Groningen. Veel van de atleten hadden moeite met de warmte en kregen het niet voor elkaar om hun streeftijden te behalen. Toch kunnen sommigen nog wel met een tevreden gevoel terugkijken. Zij wisten de warmte te doorstaan en nieuwe PR’s neer te zetten.

De snelste van de groep was Tom Hendrikse (20). Hij was bij de start goed weg en liep in één van de eerste groepen achter de Afrikaanse atleten. Ondanks dat hij wat tijd verloor op zijn schema in de slotfase, wist hij een mooi PR neer te zetten van 19.25. Hij werd hiermee achttiende overall.

Jip Boerema (12) en Julian Keun (12) vertegenwoordigden de jongere garde van de onderbouw en liepen bij de recreanten in de jeugdloop. Hierdoor moesten ze veel tussen andere deelnemers door slingeren wat een goede tijd lopen een stuk lastiger maakt. Julian wist desondanks een prima wedstrijd neer te zetten en kwam na 26.46 minuten over de finish. Hij staat hiermee (voorlopig, uitslagen worden nog bijgewerkt) vijfde in het klassement jongens tot en met 12 jaar. Jip was na 29.23 binnen en is hiermee voorlopig vierde van de meisjes tot en met 12 jaar!

Leroy Oostman (14) en Mads Meijer (15) kunnen ook tevreden terugkijken op zondag. Mads kon de laatste tijd niet voluit trainen door een rugblessure, maar wist toch zijn PR te verbeteren naar 22.59. Leroy liep naar 24.47 waarmee hij bijna twee minuten van zijn PR afhaalde.

Verscheidene andere RTC-atleten beleefden een mindere dag. Zo moesten Thomas Kwint (18) en Wu Ping Kuiper (13) uitstappen door fysieke problemen. Zij zullen azen op revanche bij de volgende wedstrijden.