Vijf keer een persoonlijke besttijd in Nijmegen

De RTC-atleten beginnen steeds beter in vorm te raken. Gisteren liep een aantal atleten van de afdeling Groningen onder goede omstandigheden bij de Next Generation Athletics. De aanval op de persoonlijke records werd geopend. Hieronder de hoogtepunten.

Terwijl het zonnetje zijn weg vond tussen de bewolking, stond Mads Meijer (15) klaar voor een 1500 meter. Een aantal weken eerder had hij een PR van 4.13,60 op deze afstand neergezet. In een mooie serie wilde hij daar de nodige secondes vanaf halen. Direct bij de start vertrok één concurrent uit de grote groep, maar na een aantal rondes liep de kop van de groep, waaronder Mads, mooi ernaartoe. In de laatste ronde trapte Mads goed op het gaspedaal en ging hij de slotbocht als eerste in. Hij werd voor het einde voor de bocht bijgehaald, maar wist de afsluitende sprint toch nog in zijn voordeel te beslechten. Hij kwam over de finish in een PR van 4.08,71 en lijkt helemaal klaar voor de aankomende Nederlands kampioenschappen.

Hierna was het de beurt aan Nando Kramer (14) op de 800 meter voor junioren C. Nando positioneerde zichzelf mooi in de groep en liep de eerste ronde rustig mee. Na zo’n 500 meter begon hij overtuigend op te schuiven. Op het laatste rechte eind vond hij zichzelf terug op de tweede plek. De positie waar hij ook op eindigde. Nando zette een tijd van 2.08,46 op de klokken, wat een verbetering was van bijna zes secondes ten opzichte van zijn vorige persoonlijke record. Ook hij is dus uitstekend in vorm.

Annet Fledderus (19) heeft sportief gezien drie moeilijke jaren achter de rug. Ze had vele blessures en deze zaten vaak goede prestaties in de weg. De afgelopen trainingen lieten echter zien dat ze het in zich had een goede tijd neer te zetten en eindelijk onder de 2.20 minuten te lopen op de 800 meter. In Nijmegen had ze een goede serie. Eenmaal gestart, zat ze de eerste ronde goed in de wedstrijd. In de tweede ronde schoof ze steeds verder naar voren. Waar ze de vorige wedstrijden nog wat moeite had met de slotfase, trok ze nu hard door en sprintte mee voor de winst. Op de streep werd ze net verslagen, maar ze liep wel voor het eerst in drie jaren weer naar een nieuw persoonlijk record met een tijd van 2.17,50! Ook zij kan zich dus opmaken voor het NK.

Wouter van den Akker (16) loopt nog niet heel lang mee, maar heeft al wel meermalen laten zien erg goed mee te kunnen in de nationale top in zijn categorie. Gisteren trad hij aan op zijn eerste 5000 meter op de baan ooit. In zijn categorie, jongens junioren B, is dit nog geen officiële afstand, want het zou nog te lang zijn. Wouter liet echter zien dat dat niet voor hem hoefde te gelden. In een stabiele race met een uitstekende slotronde, liep hij naar een tijd van 15.33,34. Dit was tevens flink sneller dan zijn besttijd op de weg, want die stond op 15.55. Wouter schaart zichzelf steeds nadrukkelijker tussen de favorieten voor het Nederlands kampioenschap op de 3000 meter.

Tom Hendrikse (20) startte ook op de 5000 meter, maar in de snelste serie. De kop van de wedstrijd liep erg hard en voor Tom was het dan ook taak aan te klampen en daarna zijn eigen race te lopen. Dit ging redelijk voorspoedig en hij kon mooi in de rug lopen van enkele concurrenten. Iets na halverwege de race pakte hij zelf de kop in het overgebleven groepje, maar in de laatste rondes raakte de tank wat leeg. Tom liep op een prima tempo door en eindigde nog net onder zijn persoonlijke record. Zijn nieuwe besttijd staat nu op 14.32,20.