Reisverslag: snelle tijden in Duitsland
Annet Fledderus in actie, foto door Luc Veenstra

Afgelopen woensdag reisde de bovenbouw Groningen af naar Osterode in midden-Duitsland om deel te nemen aan Sparkassenmeeting. Het zonnetje scheen en het was bijna windstil. Perfecte omstandigheden voor snelle tijden dus. 9:15u vertrek, 13:15u aankomst. Dat was het plan, maar helaas verliep het allemaal niet zo vlekkeloos.

Door wegwerkzaamheden stonden alle atleten wel drie uur in de file. Piet Wiersma (21) en Thijs Veenstra (18) misten zelfs hun start door de vertraging. Thijs had het geluk dat hij nog kon starten  op de 400 meter in de categorie U20 in plaats van de 800 meter. En niet geheel zonder succes, Thijs spurtte naar de tweede plaats in een nieuw PR van 54,52. Ook Eva Mollema nam deel aan de 400 meter (senioren). Ze liet de Duitsers haar hielen zien en liep naar de winst in 59,78. Geen PR maar wel andermaal onder de minuut. Voor zowel Thijs als Eva is het nu wachten op de verwachte uitschieter bij een van de aankomende wedstrijden.

Op de 800 meter U20 kwamen Thomas Kwint (18) en Annet Fledderus (18) in actie. Thomas finishte in 1.53,82, vlak boven zijn PR. Dit was goed voor de tweede plek en een dikke bonus aan prijzengeld. Annet was op jacht naar haar eerste keer sub 2.20. Annet liep een sterke en tactische race en finishte als zevende. Met 2:21,08 was ze heel dichtbij een sub 2.20. Het gevoel was ook goed, zo vertelde ze na de race, maar met de tijd was ze nog niet tevreden.

Jamie Verhagen (16) was de laatste die in actie kwam. Jamie nam deel aan de 1500 meter. Met 4.28,03 liep hij maar liefst negen seconden van zijn PR af en ging hij voor het eerst onder de 4.30. Deze prestatie was goed voor een tiende plek.

Nadat iedereen hun race gelopen had, was het nog even tijd voor een traditionele 'bratwürst' voordat de atleten terug naar Groningen zouden reizen. Gelukkig verliep de terugreis makkelijker en was iedereen nog voor middernacht thuis.