Succesvolle trainingsstage bovenbouw Groningen in Gerona

Vorige week was een groot gedeelte van de bovenbouw van Groningen niet te vinden op de atletiekbaan in het Stadspark, maar op een groene baan in de omgeving van Gerona in Spanje. Tien dagen zijn zeven atleten zich keihard aan het voorbereiden geweest op het baanseizoen onder leiding van coach Guido. Voor de groep was Gerona een gloednieuwe locatie, maar het beviel goed. Er waren veel gravelpaden, een mooie atletiekbaan midden in de natuur, een gravelbaan van 300 meter, een mooi krachthonk en vele steile heuvels voor de heuveltrainingen.

Van de omstandigheden werd gretig gebruik gemaakt om een mooie basis te leggen voor het zomerseizoen! Thijs Veenstra (18), Annet Fledderus (18) en Thomas Kwint (18)Gerona bereiden zich voor op een razendsnelle 800 meter. Thijs hoopt de magische 2-minuten-barrière te verbreken. Annet wil onder de 2.20 te lopen en Thomas hoopt zelfs de limiet voor het EK U20 te behalen. Het EK zal namelijk in juli plaatsvinden in Zweden.

Jamie Verhagen (16), Mads Meijer (15) en Evelien Kuijper (18) zijn meer gespecialiseerd in de wat langere afstanden. Alledrie bereiden ze zich voor op de 1500 meter en 3000 meter. Evelien raakte afgelopen maand helaas geblesseerd, maar kon in Gerona toch voldoende trainen. Op haar mountainbike beklom ze veel steile Catalaanse heuvels en in het wedstrijdbad bij het hotel kon ze veel zwemmen en aquajoggen. Mads en Jamie konden hun duurwerk mooi onderhouden door hun duurlopen af te werken op de vele gravelpaden.

Ook Eva Mollema (20) was mee. Eva is gespecialiseerd op het sprintwerk (200 meter en 400 meter) en dus de cheeta in het gezelschap van 'duurkamelen'. Echter was dit geen probleem. Eva trainde vaak mee met Thomas, Thijs en Annet. Ook ontmoette ze een razendsnelle Spaanse atlete waar ze een paar keer mee kon trainen en zich goed aan op kon trekken.

 Al met al is er een mooie basis gelegd voor het baanseizoen!