Reisverslag baanwedstrijd Dortmund

Een reisverslag:

Grenzen voorbij

In alle vroegte ging de reis afgelopen zondag naar het Duitse Dortmund. Danique Huisjes en Lotte Slomp reisden bijna drie uur om de afdeling onderbouw-explosief van het RTC te vertegenwoordigen in de Staalstad en het Duitse deelenemersveld te voorzien van een gezonde dosis RTC-strijdlust.

Verspringen

De dag begon met het onderdeel verspringen. Met een deelnemersveld van 23 deelnemers in de categorie W15 (meiden tot en met 15 jaar, red.) en 36 deelnemers in W14 (meiden tot en met 14 jaar, red.) nam dit de nodige tijd in beslag. Danique nam deel in de categorie W15 en bleef met een sprong van 4.43 meter en een 12e plaats, net buiten de top 10. Lotte sprong in de categorie W14 en wist een mooie PR neer te zetten van 4.21 meter.

Een goed begin van de dag en een mooie opwarmer voor de dames om nog meer goede resultaten neer te zetten.

Kogelstoten

Hierna was het de beurt aan Danique en Lotte om de Duitse kogels met alle kracht die ze in zich hadden zo ver mogelijk de bak in te stoten. Ook nu was het deelnemersveld erg sterk. Met een afstand van 9.04 mag Danique zich tot de beste acht van W15 rekenen. Ze was erg blij met deze prestatie. Lotte wist zelfs een derde plaats te bemachtigen met een mooie PR van 9.20 meter. Dit wordt in Duitsland beloont met een mooie oorkonde, die ze dan ook tevreden en trots mee terug naar huis kon nemen.

60 meter sprint

Terwijl de uitzinnige voetbalfans van het naastgelegen Borussia Dortmund Stadion in grote getalen voorbij liepen, was er voor Danique en Lotte een prachtige zonnige buitenbaan beschikbaar om warm te draaien voor de 60 meter. Als eerste was het de beurt aan Lotte om de 60 meter te voorzien van een welbekend rood wedstrijdtenue. In een sprint van 8,69 seconden wist ze als vijfde in haar serie over de finish te komen. Uiteindelijk bleek dit goed voor een 16e plek in het eindklassement. Danique zat daarna in de startblokken en wist een prachtige tijd neer te zetten van 8,62 seconden. Met de tweede plek uit haar serie ging ze zelfs met een 12e plek in het eindklassement naar huis.

Einde

Na een dag vol zon en enkele PR's, was het tijd om met een goed gevoel terug te keren naar Nederland. Uiteraard kon een typische Duitse versnapering niet ontbreken. Dit belooft wat te worden voor het komende buitenseizoen.