Teleurstelling overheerst bij NK 10 kilometer

Het NK 10 kilometer is voor de drie deelnemende RTC-atleten uitgedraaid op een (lichte) teleurstelling. Tom Hendrikse (20), Robin Honebecke (20) en Piet Wiersma (21) waren zondag naar Schoorl afgereisd om een aanval te doen op hun PR’s en scherpe tijden neer te zetten bij de Groet Uit Schoorl Run. De prestaties waren echter niet zoals gehoopt.

Tom Hendrikse kon nog het meest tevreden terugreizen naar Noord-Nederland. Hij had zichzelf ten doel gesteld een tijd onder de 30 minuten te lopen. Dit zou een ruim PR betekenen, maar ook een bevestiging van zijn vorm in aanloop naar de zomer waar hij de EKU23-limiet op de 10.000 meter wil slechten (29.35). De voortekenen waren goed, want de trainingen waren succesvol afgewerkt en de omstandigheden zondag waren gunstig. Toch kwam Tom niet ideaal in zijn ritme en de kilometertijden kwamen wat te moeizaam. Er restte een eindtijd van 30.19, wat alsnog een PR betekende, en een achttiende plaats op het NK. Niet het doel, maar desalniettemin geen slechte prestatie: “De fitheid ontbrak een beetje. Desondanks is 30.19 niet verkeerd.”

Robin Honebecke zag weinig aanknopingspunten tot tevredenheid na zijn race. Zijn voorbereidingsperiode was moeizaam geweest en hij had daardoor erg weinig snelle kilometers in de benen. Toch waren enkele crosswedstrijden de afgelopen weken nog behoorlijk goed verlopen. Robin ging de wedstrijd dan ook met een open blik in. Na de eerste kilometer ging het echter al moeizaam en een goed ritme was ver te zoeken. Het bleek tien kilometer lang 'harken', wat resulteerde in een eindtijd van 33.28.

Schoorl was voor Piet Wiersma zijn eerste wedstrijd na een aantal maanden te hebben verbleven en getraind in Kenia. Terug in Nederland merkte hij dat het de laatste paar weken niet helemaal soepel liep en zondag ging ook niet zoals gewenst. Na dik zes kilometer stapte hij uit vanwege misselijkheid.