Manon Schoop pakt NK-zilver op meerkamp

Manon Schoop pakt knap zilver op het NK meerkamp. In haar eerste NK meerkamp bij de vrouwen senioren weet ze direct het podium te bestormen na vijf succesvolle onderdelen. Ook Sarah van Beilen en Rutger Hoekstra kwamen afgelopen weekend in actie.

Wederom presteerde Manon Schoop het om goed te presteren op een NK. Ditmaal leverde het een tweede plaats op. De opvallendste prestatie van de vijf afgewerkte onderdelen was het hoogspringen. Met een sprong van 1.82, wat tevens een PR betekent, is ze nog maar 3 centimeter verwijderd van de EK U23-limiet. Naast het hoogspringen behaalde ze ook PR’s bij het verspringen en het hordenlopen. Met horden liep ze een tijd van 8,76 en met verspringen sprokkelde ze een paar centimeter bij haar oude PR wat resulteerde in een afstand van 5,59 meter. Al met al kwam Manon op een puntentotaal van 3973. 

Sarah van Beilen ging ook voor niks minder dan het podium zondag bij de meiden junioren B. Helaas ging niet alles zoals gewenst en eindigde ze net naast het podium, vierde. Desondanks wist ze een aantal goede prestaties neer te zetten. Met een tijd van 9,08 op de 60 meter horden benaderde ze haar PR op een honderdste. Sarah behaald met 11.61 een PR op kogel en ook op de afsluitende 800 meter behaalde ze nipt een PR. Een knappe prestatie, want over het algemeen is het zwaarder om deze afstand binnen te lopen. Alles bij elkaar leverde een puntentotaal op van 3678.

De derde deelnemer van het RTC was Rutger Hoekstra, ditmaal bij de jongens junioren B. Als eerstejaars B-junior is het al knap dat hij mee mocht doen. Voor Rutger was het dan ook vooral zaak om veel PR’s te halen en een goede meerkamp neer te zetten. Dat is gelukt! Op vier van de zeven onderdelen haalde Rutger een PR. Hij kwam op een puntentotaal van 3925 en werd daarmee vijftiende.