Sarah van Beilen loopt een dik PR op de 60 meter horden
Archieffoto: Manon en Rianne

Sarah van Beilen loopt een dik PR op de 60 meter horden

De bovenbouwgroep van Heerenveen heeft meegedaan aan de Phanos-sprint/horde indoor. Alle atleten liepen twee keer een 60 meter horden in de Ookmeerhal in Amsterdam en zetten een aantal goede prestaties neer.

In Amsterdam mocht er twee keer gelopen worden door alle atleten. De eerste keer werden de series ingedeeld op de opgegeven prestaties, de tweede keer werd gebaseerd op de tijden van de eerste serie. Een mooie kans voor een groot aantal atleten van de bovenbouwgroep van Heerenveen om persoonlijke records aan te scherpen. De opvallendste prestatie van de dag was van Sarah van Beilen. De B-juniore liep in de eerste reeks al een PR van 9,10, maar verbeterde de race daarna nog een keer haar PR door 9,07 te lopen.

Anouk Schoop, eveneens B-juniore, komt weer steeds dichter in de buurt van haar PR (8,98) en daarmee ook de 9-seconden grens. Anouk liep in de finale dezelfde tijd als Sarah: 9.07.

Bij de vrouwen senioren deden Manon Schoop en Rianne Beuling mee. Beide dames zaten net wat boven hun PR in hun snelste race. Manon haar snelste tijd was 8,81 en Rianne noteerde 8,94. Ook A-junior Robin Boersma liep net wat boven zijn PR. Na een iets mindere start kwam hij erg sterk terug en liep een tijd van 8,35.

Helaas was het niet de dag van Sophie van den Berg. Met een DQ en DNF zal ze niet tevreden op haar races terugkijken.