Trainingsstage Tenerife

De bovenbouwgroep van de afdeling Heerenveen is van 13 tot 22 december op trainingsstage geweest naar Tenerife. Met acht personen vertrokken zij voor tien dagen naar de zon om zich voor te bereiden op het indoorseizoen. De groep bestond uit RTCers Manon Schoop, Julian Jansen, Robin Boersma, Rianne Beuling en Sarah van Beilen, trainer Sybout Wijma, fysio Jelger Kan en atlete Marijke Esselink. 

Zij verbleven in een mooi appartementencomplex op een paar minuutjes lopen van de atletiekbaan. De atletiekbaan was voorzien van een kunstgrasstrook aan de buitenzijde en was geschikt voor het trainen van (bijna) alle onderdelen. 

Het was de hele week zo'n 22 graden met zon, ideaal weer om te trainen dus. Er is (op de reisdagen na) elke dag een of twee keer getraind. Er stonden wat specifiekere trainingen op het programma, deze waren gericht op het verspringen, hoogspringen, sprinten, hordenlopen of kogelstoten. Daarnaast werden ook Yoga, corecircuit, voetenwerk, loop-  en sprongtrainingen afgewerkt. 

De groep kan terugkijken op een succesvolle trainingsweek. Op naar het indoorseizoen! Voor sommige van deze atleten zal dit volgend weekend al starten met een wedstrijd in Gent.